Hőszigetelési Munkafolyamat

Falfelület előkészítése:

A hőszigetelő lemezek felrakása előtt precízen elő kell készíteni a felületet, mivelhogy ez adja az egész alapját! Nem megfelelő falfelület esetén hullámos is lehet a szigetelt rész, amely ha nappal nem is, de egy lámpafénynél csúnyán látszódhat! Ha indokolt, inkább használjunk több ragasztót, hozzunk létre tapadóhidat! Az megalapozott falfelület mindig pormentes és száraz legyen!

Más szolgáltatásink: https://aszfaltozas-terkovezes.hu/

Indítósín felhelyezése:


Legalább 3,5 cm mélyen és falazó anyagtól függően 50-80 cm-es távokon dűbelezzük a síneket! Vastagabb, nehezebb szigetelő anyagnál akár jobb lehet sűrűbben is rögzíteni!


Hőszigetelő lap ragasztás:


A polisztirolos hőszigetelő lapok felragasztásához használhatunk normál zsákos ragasztót, vagy speciális EPS ragasztó habot! (semmiféleképpen sem Purhabot, mivel a későbbi tágulása miatt a szintezést is elviheti a síkon). A kőzetgyapot hőszigetelő FKD lemezek esetén speciális kőzetgyapot ragasztót használjunk! A zsákos ragasztó anyag bekeverése után 5 percig pihentessük az anyagot, majd ezek ezután használjuk!


A lapok megkenése:


A szakzsargon szerint a lapok éleitől körben 5-6 cm-re kenünk, illetve 3-4 pontot teszünk egyenlően elosztva! Véleményem szerint ez felületfüggő! Ha sokat kell függőzni, az előbb említett megoldás a jó! Kicsi, illetve jó minőségű felületeknél a kezdőknek azt szoktam mondani, hogy kenjék meg fogas glettvassal, mivel hogy így egyenlő arányban lesz a felület ragasztva!


Dűbelezés:


A hagyományos dűbelezés esetén az EPS vagy kőzetgyapot lemezek felrakását követően olyan módon kell befúrni, hogy megfelelően lehessen rögzíteni! Ha már nem feszes, akkor nem tart semmit, illetve ez kitarthat a hálózás során is! Anyagszükséglete 5-6 db / négyzetméter, módja a táblák közepe, illetve találkozási pontjai! Használt lakást mindenképpen, újakat pedig 4 méter felett szükségszerű dűbelezni!


Élvédőzés:


A ragasztás és élvédőzés után következnek az élvédők felhelyezése és ablakkávák hálózása! Az élvédőzéssel hoszabb távú és szebb sarkokat alkothatunk! Az ablakkávák találkozási pontjánál ahol élvédőztünk, ott beszoktunk helyezni egy plusz hálóerősítést a utólagos repedések elkerülése érdekébe!


Üvegszövet háló beágyazása:


Az üvegszövet hálót az egész felületén be kell ágyaznunk a ragasztóba! Először kb. 2,5 mm vastagságban fogas glettvassal felkenjük a ragasztót, majd a levágott hálót beillesszük a ragasztóágyba! A hálónak nem szabad gyűrődnie, nem rogyhat meg! A hálócsíkok között kb. 10 cm-es átfedések legyenek!


Glettelés:


A hálózást követően van, aki szokott glettelni, van, aki nem! Mestere válogatja, nálunk is változó a brigádjaink között! Általában aki másodiknak szokott glettelni, az vékonyabban ágyazza be a hálót, az anyagfelhasználás nagyjából egyforma! Kézügyesség függő!


Alapozás:


Az alapozás nagyon fontos! Beállítjuk egy felület szívását, ezáltal szabályozzuk az anyag és színfelvételét! Nem mellékesen pormentesítjük is a felületet! Egy jó alapozással nagyobb esély van arra, hogy elkerüljük a későbbi foltosodást és hosszabb távú színtartóságot nyújthatunk a falazatunknak! Az alapozót vagy az előírtak alapján, vagy egyáltalán ne hígítsuk! Száradási idő általában 24 óra!Színezés:


A szigetelési idő leteltével a befejező munkálataink közé tartozik a vakolat felhordás! A vakolat anyagában véve lehet több féle: szilikon, műgyantás, zsákos stb.! Megjelenését tekintve pedig dörzsölt, kapart hatású! Az anyagok és hatások között mind megjelenésben, mind felhordásban is van különbség a megfelelő hatás elérésének érdekében! Ezt a munkafolyamatos mindenféleképpen bízza szakemberre!A felhordást csak megfelelő időjárási körülmények között végezhető el! Ködben, szélben, esőben, tűző napsütésben, és +5 C alatti hőmérsékleten tilos dolgozni!

 

 

Nagy Krisztofer

 

 

06 20 509 0199

 

 

dryvit1999@gmail.com

Hőszigetelés - Homlokzati hőszigetelés Magyarország egész területén

Dryvit hőszigetelés - homlokzati hőszigetelés - homlokzati hőszigetelés árak - hőszigetelés kivitelezés - hőszigetelő anyagok

Baranya megye - Bács-Kiskun megye - Békés megye - Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Csongrád megye - Fejér megye - Győr-Moson-Sopron megye - Hajdú-Bihar megye - Heves megye - Jász-Nagykun-Szolnok megye - Komárom-Esztergom megye - Nógrád megye - Pest megye - Budapest - Somogy megye - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - Tolna megye - Vas megye - Veszprém megye - Zala megye

 

Hőszigetelés Pest megye :  Gödöllő. Üllő, Vác, Biatorbágy, Abony, Vecsés,
 
Hőszigetelés Komárom-Esztergom megye : Tatabánya, Esztergom, Komárom, Dorog,
 
Hőszigetelés Fejér megye: Székesfehérvár, Mór, Dunaújváros, Bicske,

Hőszigetelés Tolna megye: Szekszárd, Bonyhád, Paks, Dombóvár, Dunaföldvár,
 
Hőszigetelés Veszprém megye: Veszprém, Várpalota, Pápa, Balatonfüred,
 
Hőszigetelés Baranya megye: Pécs, Mohács, Komló, Szigetvár, Bátaszék, Pécsvárad,

Hőszigetelés Somogy megye : Kaposvár, Siófok, Marcali, Barcs, Nagyatád, Balatonboglár, Balatonlelle,
 
Hőszigetelés Jász-Nagykun-Szolnok megye: Szolnok, Jászberény, Kunszentmárton, Mezőtúr, Karcag, Kunhegyes, Tiszafüred,

 

Hőszigetelés Hajdú-Bihar megye : Debrecen, Hajdúszoboszló, Polgár, Berettyóujfalu, Püspökladány, Nádudvar, Földes, Kaba,

Hőszigetelés Békés megye : Békéscsaba, Gyula, Orosháza, Békés, Szarvas,
 
Hőszigetelés Csongrád megye : Szeged, Makó, Szentes, Hódmezővásárhely, Csongrád, Sándorfalva, Kistelek, Mindszent, Mórahalom,
 
Hőszigetelés Heves megye : Eger, Heves, Hatvan, Gyöngyös,

Hőszigetelés Borsod-Abaúj-Zemplén megye : Miskolc, Ózd, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Tiszaújváros, Sátoraljaújhely, Sárospatak, Sajószentpéter, Edelény, Szerencs, Putnok, Nyékládháza, Felsőzsolca, Encs, Mezőcsát, Sajó vidéke,

Hőszigetelés Bács-Kiskun megye: Kecskemét, Baja, Kiskunfélegyháza, Kiskőrös, Nagykőrös, Kiskunhalas, Kalocsa, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Jánoshalma, Lajosmizse, Kecel, Solt, Soltvadkert,

 

Hőszigetelés Budapesten: I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX., X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII., kerületekben.

Hőszigetelés Szabolcs-Szatmár-Bereg megye : Nyíregyháza, Mátészalka, Nagykálló, Tiszavasvári, Ibrány, Vásárosnamény, Záhony, Nyírbátor, Kisvárda, Fehérgyarmat
 
Hőszigetelés Vas megye : Szombathely, Kőszeg, Sárvár, Celldömölk,
 
Hőszigetelés Nógrád megye : Salgótarján, Balassagyarmat,

Hőszigetelés Győr- Moson-Sopron megye: Győr, Sopron, Kapuvár, Mosonmagyaróvár, Csorna, Jánossomorja,
 
Hőszigetelés Zala megye : Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Zalakaros, Becsehely, Letenye,

Hőszigetelés Balaton és környéke. Badacsony, Révfülöp, Zánka, Balatonfüred, Siófok, Balatonakali, Balatonalmádi